KURA v SYRE



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie stehná, príp. aj krídla, 25 dkg syra,2 vajcia, múka, soľ, vegeta, 100ml smotany 10-12%, olej,

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuracie stehná narežeme ku kosti, aby sa rýchlejšie prepieklo. Obalíme v múke, vo vajíčku, a nakoniec v syre (namiesto strúhanky) Poukladáme na olejom vymastený pekáčik, podlejeme vodou a zakryjeme alobalom a dáme piecť na 200´C cca 1 hod. Po hodine odokryeme, prilejeme smotanu a necháme zapiecť. Podávame s ryžou, príp. opek. zemiakmi.

Kuracie stehná osolíme, ovegetíme a obalíme v trojobale, ale namiesto strúhanky použijeme postrúhaný syr.
Kúsky kuraťa obalené v syre z oboch strán poukladáme do olejom vymasteného pekáča. Najlepšie je, keď sú kúsky ďalej od seba, aby sa nepolepili. Podlejeme vodou a troškou oleja.Prikryjeme alobalom a necháme asi 1 hodinu dusiť.
Pred dokončením odokryjeme a necháme pripiecť na 230´C, ja pridávam aj smotanu, aby bola aj šťava na poliatie ryže.