Fantastický farebný tvarohový koláčok



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kakaové linecké cesto: 300g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva ( pdp ), 1 vanilkový cukor, 100g práškového cukru, 125g Palmarinu, 2PL kakaa, 2 vajcia, 4 PL lyžice mlieka...................... Tvarohová plnka: 500g tvarohu ( 2 vaničky Vian z Kauflandu s 1,1% tuku ), 2 vajíčka, 1 PL solamylu, 1 malinový puding, 3PL kryštálového cukru, 450 ml mlieka......................... Svetlá piškota: 200g polohrubej múky , 200g práškového cukru , ½ prášku do pečiva , 2 vajíčka, 100 ml olej , 5PL studenej vody, kôra a šťava z pol citróna, 1 vanilkový cukor....................... Na vrch: citrónová poleva, 200 g práškového cukru, 1 čl oleja, 5 PL studenej vody

POSTUP PŘÍPRAVY

Zmiešame múku, s kakaom, pdp, cukrom a vanilkou. Pridáme vajíčka, Palmarin a mlieko a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme v chlade odpočívať, kým si uvaríme puding.
Zapneme rúru na 180-200°C, vymastíme a vysypeme plech. Uvaríme puding a za občasného premiešania vychladíme. Zmiešame tvaroh s vajíčkami solamylom. Oddelíme bielka od žltkov, vyšľaháme žltka s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme olej, vodu, nastrúhanú kôru a šťavu z citrona, múku zmiešanú s pdp a nakoniec jemne primiešame vyšľahané bielka. Zmiešame tvaroh s polovychladnutým pudingom. Do plechu dáme kakaové cesto a rukami ho roztlačíme po celej ploche, ja som si pomohla takým malým valčekom. Na kakaové cesto vylejeme tvarohovú plnku a na ňu dáme svetlé piškotové cesto. Koláč strčíme do rúry a pečieme 30 a možno až do 45 minút. Chcela som si to presne stopnúť, ale už prišla návšteva a zabudla som si pozrieť čas, kedy som ho vybrala z rúry. Koláč necháme trochu vychladnúť. Pripravíme si polevu a môžeme ju natrieť aj na vlažný koláč. Necháme ho celkom vychladnúť, pokrájame ho navlhčeným nožom a podávame.***** Na záver: určite budete protestovať, že tento koláč už tu je niekoľko krát a máte pravdu. Je to mix koláčov od Silvia K. (silviakov) ID 45553 a Dana B. (tawa) ID 47716 , dievčatá ďakujem za receptík a ešte som ho trochu upravila aj podľa seba. Tentoraz je recept bez obrázkového postupu – večne vybité baterky do foťáka, keď ho potrebujem ja.

túto polevu som použila