Parížske rožteky od mojej pra-pra-pra...babky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Moja stará mama bola úžasná cukrárka (nie povolaním) a vypekala torty pre kopec ľudí. Škoda, ze to nie je zdokumentované. Ja som sa tento receptík od nej naučila a čo si pamätám, tak sú to pre mňa asi najjemnejšie rožteky aké som kedy jedla. Zatiaľ sa mi vždy podarili. Ako malá som na nich milovala ten jemnulinký krém. Viem, že receptov na parížske rožteky je tu už kopec, no podľa mňa aj tento stojí za odskúšanie. Cesto: 3 bielka, 30 dkg práškového cukru, 15 dkg mletých vlašských orechov Plnka: 2 dcl mlieka, 4 dkg kryštálového cukru, 3 žĺtky, 5 dkg hladkej múky, 15 dkg práškového cukru, 25 dkg masla, 1 čajová lyžicka kakaa, tuk, čokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto: vyšľaháme si bielka, pekne do tuha. Pridáme pr. cukor a nad parou šľaháme do zhustnutia. Masa by mala získať pekný lesk. Potom pridáme ml. orechy a na pomastený plech vytláčame rožteky. Nepečieme ich, len sušíme pri 150°C.

Plnka: mlieko, kryštálový cukor, žĺtky a hl. múku uvaríme nad parou na hustú kašu. Práškový cukor, maslo a kakao dobre vymiešame. Do masla zapracujeme po kúskoch uvarenú kašu.

Krém zdobíme na rožteky a potom máčame v roztopenej čokoláde.

Príjemné mlsanie :o)