Krtkova torta - pre mňa k narodeninám



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 4 vajcia, 160g jemného krupicového cukru, 140 g hladkej múky, 20 g kakaa, 1 lyžička sódy bikarbóny, 4 lyžice vriacej vody KRÉM: 500ml mlieka, 1 balík Zlatý Klas, 3 lyžice kryšt. cukru, 2 balíčky vanilínového cukru, 250g tvarohu, 125 g Hery, 4 lyžice práškového cukru, 3-4 banány

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto:
Žĺtky vymiešame so 100g cukru, pridáme 4 lyžice vriacej vody a vyšľaháme do tuhej peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého pridáme zvyšok cukru (60g). Múku, kakao a sódu bikarbónu spolu preosejeme. Polovicu zmesi zľahka vmiešame do vyšľahaných žĺtkov a druhú polovicu zapracujeme do bielkového snehu. Žĺtkovú a bielkovu hmotu opatrne spojíme a cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 45 min.(každý podľa svojej rúry musí čas odhadnúť :-))). cesto sa nesmie lepiť na špajdlu!!!
Krém:
Zlatý klas dobre rozmiešame v 100 ml mlieka. Do zvyšného pridáme 3 lyžice cukru a 1 vanilínový premiešame a necháme zovrieť. Do vriaceho mlieka vlejeme pripravenú zmes zo Zlatého klasu a za stáleho miešania uvaríme hustý krém, necháme vyhladnúť.
Tvaroh, vanilínový cukor, zmäknutú Heru a práškový cukor spolu dobre premiešame a vmiešame do vychladnutého krému.
Pomocou lyžičky vydlabeme stred cesta asi do hĺbky 1 cm, okraj ponecháme asi 2-centimetrový. Vydlabané cesto si v miske rozmrvíme. Banány ošúpeme, posdĺžne prekrojíme a plochou stranou poukladáme do korpusu.
Tvarohový krém kopcovito navŕšime na tortový korpus s banánmi a posypeme rozmrveným vydlabným cestom.
Necháme v chlade stuhnúť- cca 5 hodín. (Na druhý deň je najlepšia :-))

vydlabaný korpus
s banánmi
kopcom krém
hotová, stuhnutá, so sviečkou - môžeme sa pustiť do nej :-)