Moja prvá z MMF



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Torta je "punčová" a poťah z MMF

POSTUP PŘÍPRAVY

U nás sa osvedčila "punčová" torta, je svieža, nie je príliš sladká a zatiaľ chutila každému.
Upečiem 2 tortové korpusy zo 4 vajec, jeden korpus potrhám na malé kúsky, zalejem rozmixovaným marhuľovým kompótom (jeden 7 dl pohár aj so šťavou). Korpus rozrežem na 1/2, natriem ríbezľovým lekvárom, na to navrstvím "punčovú" hmotu (môže byť prifarbená kvapkami červeného farbiva a ochutená rumovou alebo amareto príchuťou) a dám druhú polovicu korpusu. Zaťažím do druhého dňa a zdobím podľa fantázie. Niekedy dám dovnútra aj krém, niekedy len potriem povrch.
Je to jednoduché a chutné.

a ešte jeden pohľad