Tvarohovo-šľahačková



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 vajíčok, 250 g polohrubej múky, 200 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 1,5 dl oleja, 1,5 dl mlieka, 1 prášok do pečiva, 3 mierne navŕšené lyžice kakaa *** 2 nízkotučné tvarohy, 150 g práškového cukru, 2 vanilkové cukry, 2 šľahačky v prášku Dr. Oetker, 200 ml mlieka, 2-3 banány, na ozdobu čokoládové vločky alebo hoblinky, čokoláda na varenie, alebo suroviny podľa vlastnej predstavy na konečné dozdobenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup na prípravu korpusu a plnky nájdete pri tomto recepte http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6846&user=32431

Ak by bol záujem, nahodím celý postup aj sem.

Dno tortovej formy som vymazala maslom – formu mám o priemere 22 cm, vyliala cesto a piekla pri teplote 160° C cca 35-40 min. Asi po 15-tich min. som vrch cesta prikryla alobalom. Vrch už bol upečený, ale vnútro ešte nie. Po upečení som nechala cesto vychladnúť. Pripravila som si plnku a nakrájala banány na plátky.
Korpus zarovnáme – zrežeme nožom,
naznačíme po celom obvode na polovice, nakrojíme nožom a keďže nemám taký dlhý nôž, zvyšok som prerezala niťou. Použila som takú silnejšiu, hrubšiu niť.
Na spodný plát natrieme trošku plnky, aby banány lepšie držali,
poukladať plátky banánov,
navrstviť časť plnky – necelú polovicu,
zarovnať,
položiť druhý plát, vrstva plnky, zarovnať, plnkou potiahnuť aj boky a zarovnať.
Pod podložku s tortou som dala ešte papier na pečenie, nasypala čokoládové vločky a príborovým nožom poťahovala boky korpusu a ešte trochu na vrchnú časť.
Vrchnú časť som posypala čokoládovými hoblinkami – nastrúhala som ich z čokolády na varenie pomocou škrabky. Vytiahneme papier na pečenie, korpus som podobrala širšou lopatkou a preniesla na tácku vyloženú ozdobným papierom. Alebo to môžete urobiť hneď na začiatku - korpus pred naplnením odobrať z podložky - preložiť na tácku s ozdobným papierom, podložiť kúskami papiera na pečenie a po konečnom ozdobení ich už len vytiahnete. Ja som na to pozabudla.
Na výzdobe sa podieľala aj dcérka, keďže to bola torta pre bračeka, okraje sme spoločne dozdobili zvyškom plnky a posypali hoblinkami. Tortu odložíme do chladničky a necháme stuhnúť. Stačili jej 4 hodinky.
Na ozdobu sme si zmysleli vyrobiť takéto čokoládové ozdoby - použila som tmavú a bielu čokoládovú polevu (už hotovú v sáčku), tú sme ponalievali do formičiek z dezertu - na tieto som použila zo Zlatého Nugátu - treba to nechať vychladnúť pri izbovej teplote a ešte na chvíľku šupnúť do mrazničky, aby sa dali dobre vyklopiť.
Takto vyzerala zozadu.