Smotanové rizoto s hubami a zeleninkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

tak pre 2 osoby (jedna porcia cca 350g): 100g ryze + 160 ml vody + bylinkova sol a obycajna sol, 150g brokolice (cca), kukurica z konzervy,tak asi polka,, šampiňony - ja som dala aj cerstve aj som minula z konzervy a nehala som si z nich vodu :), maly cesnacik, 2 mrkvy cca, pochutkova smotana, trochu masla, syr, sol , korenie, bylinkova sol,

POSTUP PŘÍPRAVY

Uvarila som si ryzu,klasicky s bylinkvou solou. Brokolicu som si umyla , nalamala na ruzicky a v pare udusila (vodu mozte trochu posolit ). Nakrajala som si mrkvu na kolieska,sampinony.
Do hrnca som dala maslo oprazila najprv mrkvu,kym trocha zmakla,aj s prelisovanym cesnakom a dusila som. Potom som osolila,okorenila a pridala sampinony,podlialal trochu stavou z konzervy a dusila.Zas trochu ochutila koreninami a solou,potom som prisala ostatne sampinony z konzervy a kukuricu,ryzu a na koniec brokolicu a nehala prehriat.
Pred dorobenim som si zmiesala smotanu ( asi 3/4 kelimka) s trochou hubovej stavy a bylinkovou solou,stavy z konzervy a vykydla do hrnca :))) Na tanieri ozdobila,vid foto :))
Papam to trochu aj so sojovou omackou,ako kto chce:) je to mnamka :)
Tu vodu z hub som pridavala aj pocas dusenia a aj aby bolo to rizoto trochu mazlavejsie:) Je to fakt dobrotka :) lepsie ako v restike,co som jedla :)