Banica



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 balenie štrúdľového cesta (sú v ňom 4 kusy) * 200 g balkánskeho syra alebo bryndze * 1 vajce * 250 g mrazeného špenátu - kúsky, nie pretlak * olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Tip na večeru z bulharskej kuchyne

1. Potrebné suroviny, špenát treba nechať rozmraziť a vytlačiť vodu, bryndzu (syr) zmiešame s vajíčkom.
2. Cesto potrieme olejom,
3. vidličkou rozotrieme 1/4 bryndzovej (syrovej) masy,
4. na to dáme 1/4 špenátu.
5. Cesto zvinieme navoľno a šup s ním na vymastený pekáč, toto treba zopakovať ešte 3x s ďalšími cestami a potom ešte všetky banice jemne potrieme olejom...
6. ... a pečieme v rúre do zlatohneda cca 15-20 min. na 180-200 °C.
7. Banica je výborná s acidofilným mliekom.