Kurací eintopf s mangom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/2 kg kuracieho mäsa * 1 mango * 200 g nelúpanej ryže * 3 biele cibule * hovädzí bujón * biele víno * citrón * škrobová múka * curry korenie * biele korenie * soľ * maslo * olivový olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Nelúpanú ryžu (asi 200 g) dáme variť do osolenej vody na 30 minút. Zakiaľ sa ryža bude variť, na lyžici olivového oleja a lyžici masla prudko osmažíme na kocky nakrájané kuracie mäso. Osolíme, okoreníme a po chvíli smaženia vyberieme z hrnca a odložíme nabok.

Do výpeku pridáme na drobno pokrájanú 3 biele cibule a osmažíme ich do sklovita. Zalejeme 2 dcl suchého bieleho vína a 2 dcl hovädzieho bujónu, pridáme 1 lyžičku curry korenia, šťavu z 1/2 citróna a nastrúhanú citrónovú kôru a necháme chvíľu povariť. Lyžičku škrobovej múčky rozmiešame v troche studenej vody a prilejeme do hrnca, aby sme šťavu trochu zahustili.

Teraz do hrnca vrátime osmažené kúsky kuracieho mäsa, pridáme na kocky nakrájané olúpané mango a uvarenú ryžu, dobre premiešame a necháme pomaly variť ešte asi 10 minút.

Ak je šťava príliš ostrá (suché biele víno + citrón ju sladkou nespraví), môžete jej chuť zjemniť 1-2 lyžičkami cukru. Dochutíme soľou, prípadne bielym korením a môžeme servírovať.

Dobrú chuť.