Hroznový koláčik s bielkovým snehom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 300g polohrubej múky, 1/4 kávovej lyžičky prášku do pečiva, 120g cukru, 1 vajíčko, citrónová alebo vanilková aróma, 120g tuku KRÉM: 1/4l mileka, 1/2 balíčka pudingového prášku vailkového, 30 g cukru, 2 žĺtka, hrozno (egreše, višne, mirabelky) BIELKOVÝ SNEH: 2 bielky, 1 lyžička citrónovej šťavy, 60g cukru....

POSTUP PŘÍPRAVY

Zvláštny koláčik.... ale veľmi chutný....

z uvedených surovín vypracujeme hladké cesto....
zabalíme ho do igelitu a šup na pol hodinky do chladničky
Pripravíme si plnku: mlieko rozdelíme na dve časti. Jednu dáme prevariť s cukrom...
Do nádoby si dáme dve žĺtka, zvyšné mlieko a pudingový prášok...miešame a mixujeme
Zmes vylejeme do prevareného mlieka a opäť prevaríme...až do zhustnutia :)
Cesto si vyberieme, rozvaľkáme a vložíme do okrúhlej formy.... nezabudnite premiešať puding!!!! aby neboli hrudky!!!! pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov asi 30 minút. Po upečení prevrátime a necháme vychladnúť :)
Bielky vyšľaháme s citrónovou šťavou, pritom pomaly prisýpame z polovice cukru....a postupne všetok cukor a dobre vyšľaháme....
Hrozno si prepolíme a odkôstkujeme...
Vychladený puding na vychladený a prevrátený korpus....
ovocie....
Penu nastriekame v mriežke a šup do rúry na 180stupníky ....až kým sa Vám nepripáli.... nie nie, len zľhka nech ho ošľahne....takto vyzerá pred vložením do rúry...mne však trošku prihorel sneh :(
keď budete nedočkavo krájať ešte horúci...vytečie Vám...len počkajte, kým vychladne...stuhne....