Fantastická hubová polievka so smotanou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

50g susenych hub, 1 cibula, 5 zemiakov, 50g masla, 250 ml kyslej smotany, 250 ml slahackovej smotany, 1 hubovy bujon, sol, 5 zrniek celeho cierneho korenia, 2 bobkove listy, 2 PL octu, 1 PL krystaloveho cukru, 2 PL hladkej muky, 1,8l vody

POSTUP PŘÍPRAVY

Huby vopred namocime,vodu zlejeme a nalejeme novu cistu vodu. Na masle spenime nadrobno nakrajanu cibulku,zalejeme namocenymi hubami,posolime, pridame bobkove listy, cele korenie, bujon a nechame asi 30 minut varit. Zemiaky ocistime a nakrajame na mensie kocky. Obe smotany zmixujeme s mukou. Po 30 minutach co sa varili huby, pridame zemiaky a este 15 minut povarime. Potom za neustaleho miesania prelejeme smotanovu zmes a varime dalsich 10 minut. Nakoniec dochutime cukrom a octom, polievku uz nevarime.

potrebne suroviny
Na masle spenime nadrobno pokrajanu cibulku.
Pridame namocene huby a zalejeme 1,8l vody,posolime. Pridame bobkove listy,cele cierne korenie, hubovy bujon a nechame asi 30 minut varit.
Obe smotany zmixujeme s 2 PL hladkej muky.
Po 30 minutach co sa varili huby pridame nadrobno pokrajane zemiaky a este 15 minut povarime.
Potom za neustaleho miesania vlievame smotanovu zmes a varime dalsich 10 minut. Nakoniec dochutime cukrom a octom.
Tuto polievku sme jedli v Jasnej v hotely Tri studnicky, kde ju varil sefkuchar Vojtech Artz a objavila som ju aj v jeho Vianocnej kucharke a od vtedy si ju robime nielen na Vianoce :) Prajem dobru chut.