Suprové šišky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

0,5 kg hladkej múky 0,5 kg polohrubej múky 0,25 kg práškového cukru 1 kvasnice mlieko trochu rumu - 1-2 polievkové lyžice 3 žĺtka 1/3 palmarínu alebo masla štipka soli olej na smaženie lekvár alebo tvaroh alebo šľahačka na zdobenie alebo sneh z bielok

POSTUP PŘÍPRAVY

Kvasnice necháme nakysnúť s trochou cukru v mlieku, do misy dáme všetky prísady, maslo pridáme roztopené, zohriate. Cesto uhnetieme v robote alebo vareškou ručne, musí byť vláčne, nie ťažké, necháme nakysnúť asi 3,4 hodinu, povykrajujeme pohárom - ja som mala veľký pivový okrúhle šišky, znova necháme nakysnúť asi 20-25 minút a vyprážame v teflónnovej panvici na dostatočnom množstve oleji - aby boli do polovičky ponorené, obraciame a smažíme z oboch strán. Prvú rokrojíme, aby sme videli, či je vo vnútri hotová. Potom oheň tomu prispôsobime, lepšie smažiť na miernom a dlhšie.
Ozdobíme cukrom, lekvárom, tvarohom, šľahačkou alebo penou z bielok, ktoré nám zostali. Sú naozaj suprové!