Moja sobášnica



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

fazuľa, kyslá kapusta(stačí sáčik tej čo predávajú aj v tescu), zemiaky, mlieko, mleté čierne korenie, soľ, hl. múka, bobkový list, = zámerne nepíšem množstvo lebo to vždy robím od ruky, podla toho kolko nás to bude papať.....

POSTUP PŘÍPRAVY

takže postup:

fazuľu si dáme variť do hrnca
do ďaľšieho hrnca si dáme variť aspoň 2x prepláchnutú kyslú kapustu (je nemožné variť fazuľu aj kapustu spolu, fazuľa by sa neuvarila)
keď je fazuľa už ako - tak uvarená, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, soľ, korenie a bobkový list
ak sú zemiaky už mäkké, vlejeme fazuľu aj so zemiakmi do kapusty a poriadne premiešame, necháme povariť
neskôr pridáme mlieko (alebo smotanu na varenie) mlieko pridáme podľa chuti (niekto má rad mliekovejšie polievky , niekto nie) ja dávam 0,5L
v šálke si roztrepeme v 2dcl mlieka 2 polievkové lyžice hl. múky
potom to cez sítko vlejeme do sobášnice a poriadne premiešame
necháme zovrieť a sobášnica je hotová :) ja ju milujem a neviem sa jej dojesť