VIŠŇOVÝ CHLEBÍČEK



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

0,7l višňového kompótu * 250ml mlieka * 300g kryšt.cukoru * 5 vajec * 1 žĺtok * 1 van.cukor * 300g masla (Hera) * 400g polohrubej múky * 2lyžičky prášku do pečiva * 2 biele čokoládové polevy * 1 tmavá čokoládová poleva

POSTUP PŘÍPRAVY

... naozaj výýýborný !

Višne si necháme na sitku odkvapkať.
50g cukru dáme do rajnice a ...
... necháme zkaramelizovať.
Prilejeme mlieko a krátko povaríme. Miešame až kým sa nám karamel úplne nerozpustí. Karamelové mlieko potom odstavíme (ďalej už nevaríme) a ...
... pokračujeme tým, že do misky dáme žĺtok, 2 vajcia, 50g cukru a vanilínový cukor.
Vyšľaháme.
Takto vyšľahané pridáme ku karamelovému mlieku a ...
... miešame tak dlho, kým nám nevznikne hladký krém. Môžeme urýchliť tým, že ho dáme do studenej vodnej lázne. A miešame, miešame ...
V ďalšej miske si vyšľaháme do peny maslo a cukor, ktorý nám ostal. Jedno po druhom, pridáme 3 vajcia. Múku zmiešanú s práškom do pečiva, karamelový krém a dobre premiešame.
Nakoniec vmiešame odkvapkané višne.Tie pred tým obalíme v práškovom cukre alebo hl.múke, aby nám pri pečení neklesli na dno.
Obdĺžnikovú formu, približne 30cm dlhú, vymastíme a vysypeme strúhankou. Formu naplníme cestom, povrch uhladíme. Pečiem v predhriatej trúbe pri strednej teplote 60-90 min.
Upečený korpus necháme asi 20 min.vychladnúť vo forme a až potom ho vyklopíme na mriežku.
Polevu su pripravíme podľa návodu.
Najprv potrieme chlebíček bielou polevou a na ňu nanesieme prúžky z tmavej polevy ...
... ťahom, vidličkou vytvoríme takýto mramorový vzor.
Tak a po vychladnutí a ztuhnutí si už konečne môžeme zamaškrtiť. Šľahačka a kávička nič nepokazia!