BUBLANINA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potrebujeme 1 pohár cca 2 dl na cesto : 3 poháre polohrubej múky 2 poháre krištálového cukru 1 pohár oleja 4 celé vajíčka 1 vanilkový cukor 1/2 prášku do pečiva 0.5 až 1pohár teplej vody záleží od veľkosti vajíčok Kompotové alebo čerstvé ovocie podľa chuti prípadne kakao

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetko dáme spolu do misky a zmiešame vareškou kým cesto nemá bublinky , cesto má byť tečúce teda musí sa dať vyliať do plechu - preto podľa potreby pridáme viac teplej vody ,do plechu dáme papier na pečenie alebo ho vymažeme a vysypeme múkou, na vrch poukladáme ovocie ak nemáme necháme si trošku cesta a primiešame tam podľa chuti cca 1 kl kakaa takže vlastne vznikne rýchla bábovka . Bublanina je chutná a veľmi rýchlo hotová. Pri pečení rešpektujte skúsenosti s Vašou trúbou.

Múku, cukor, PDP a vanilkový cukor zmiešame vareškou
Pridáme vajíčka, olej a ja pridám vždy aj 0,5 pohára teplej vody ak je cesto tuhé pridávam ešte teplú vodu - nedoporučujem nahradiť vodu ani mliekom ani šťavou z kompotu - nie je to dobré vyskúšala som aj túto obmenu receptu
Cesto je pekné vymiešané bublinkuje - netrvá to dlho - netreba to mixovať len miešať- kryštálový cukor nemusí byť rozpustený
cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu - ja používam papier na pečenie
pridáme ovocie - ja som dala jahodový kompot ale môžete kľudne dať aj strúhané jablká na vrch - potom doporučujem jablká posypať škoricovým cukrom tiež je to veľmi chutné alebo nemusíte vôbec dať ovocie môžete do trošky cesta pridať kakao a máte rýchlu bábovku len na plechu, dávala som už aj čokoládové kúsky také drobnejšie - hlavne po Mikulášovi a Veľkej noci deti dostanú kopec "čokoládových postavičiek" ktoré vlastne nevládzu zjesť tak to nalámem do koláča a je to ...
Upečené
Ešte teplý ocukrujeme práškovým cukrom - nemusí sa ja cukrujem ...
Dobrú chuť .....