Kysnuté Wafle
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
25 dkg hladkej múky
polovica droždia
4 vajcia
polovica masla (125g)
1/2 lyžičky soli
3 lyžice kryštálového cukru
1 dl mlieka
šľahačka, džem alebo kakao na ozdobenie
POSTUP PŘÍPRAVY
Do vlažného mlieka dáme lyžičku cukru a polovicu droždia a necháme kysnúť.
Zatiaľ si pripravíme múku, cukor, soľ a žĺtky z vajec, zmäknuté maslo, ktoré spolu zmiešame.
Z bielkov vajec vyšľaháme tuhý sneh ktorý tiež pridáme už k hmote.
Nakoniec pridáme dobre vykysnutý kvások a všetko spolu zmixujeme.
Pečieme vo vopred vyhriatom waflovači do hneda.
Podávame ochutené džemom a kakaom, prípadne šľahačkou alebo posypeme práškovým cukrom.
|
Odvážime múku |
|
Do misky dáme múku, cukor, mlieko a soľ. |
|
Pridáme žĺtka |
|
Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov. |
|
Necháme vykysnúť kvások.. |
|
Sneh pridáme k hmote.. |
|
Kvások kysne... |
|
Až takto pekne vykysne.. |
|
Pridáme kvások k cestu.. |
|
Všetko dobre vymixujeme.. |
|
Vyhrejeme waflovač.. |
|
Pečieme takéto hnedučké wafle.. |
|
Ozdobíme a dochutíme.. |
|
A už sa len s chuťou do nich pustiť! :)
Dobrú chuť! |