Kysnuté Wafle



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

25 dkg hladkej múky polovica droždia 4 vajcia polovica masla (125g) 1/2 lyžičky soli 3 lyžice kryštálového cukru 1 dl mlieka šľahačka, džem alebo kakao na ozdobenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Do vlažného mlieka dáme lyžičku cukru a polovicu droždia a necháme kysnúť.
Zatiaľ si pripravíme múku, cukor, soľ a žĺtky z vajec, zmäknuté maslo, ktoré spolu zmiešame.
Z bielkov vajec vyšľaháme tuhý sneh ktorý tiež pridáme už k hmote.
Nakoniec pridáme dobre vykysnutý kvások a všetko spolu zmixujeme.
Pečieme vo vopred vyhriatom waflovači do hneda.
Podávame ochutené džemom a kakaom, prípadne šľahačkou alebo posypeme práškovým cukrom.

Odvážime múku
Do misky dáme múku, cukor, mlieko a soľ.
Pridáme žĺtka
Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov.
Necháme vykysnúť kvások..
Sneh pridáme k hmote..
Kvások kysne...
Až takto pekne vykysne..
Pridáme kvások k cestu..
Všetko dobre vymixujeme..
Vyhrejeme waflovač..
Pečieme takéto hnedučké wafle..
Ozdobíme a dochutíme..
A už sa len s chuťou do nich pustiť! :) Dobrú chuť!