Kitty s postupom korpusu a ovocnou varenou plnkou s práškového džúsu (Tang, Bolero...)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na požiadanie mamičiek, pridávam celý postup od korpusu až po poťahovaciu hmotu (tá bude nafotená asi neskôr). Na 1 korpus, budeme ich potrebovať dva: 6 vajec 6 PL kryštál.cukru 6 PL polohrubej múky 1/2 balíčku prášku do pečiva 1dcl oleja Na plnku na tortu ( potrebujeme viac plnky) budeme potrebovať: 3 celé vajíčka 300g kryštál.cukru 200ml mlieka 1 sáčok práškového džúsu podľa vlastnej chuti ( Tang, alebo Bolero ) 2 Hery Ak chcete menej plnky, tak dáme len 2 vajíčka, 200g cukru, 150 ml mlieka a pol sáčika džúsu a len 1 Heru Na poťahovaciu hmotu: 200g sušeného mlieka 300g práškového cukru 2PL pšeničného sirupu 2-4PL vody, začneme s dvomi a ak sa nám zdá príliš suchá, pridávame, ale veeeeeľmi opatrne

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup je nafotený.

V miske vyšľaháme bielka s cukrom do tuhého snehu...
...pridáme žĺtka a poriadne premiešame...
...pridáme múku a jemne vareškou premiešame krúživými pohybmi zdola nahor, teda podobrať cesto, aby sa nespravili hrudky. Budete vidieť ako krásne sa múka rozťahuje... (neviem to popísať, pochopíte, keď to budete robiť :-))
...ešťe olej a zasa opatrne premiešať...
...cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a šup s ňou do trúby...
Hurá na pnku: Vajíčka, mlieko, cukor a džús dáme do misky a šľaháme nad parou...
...a šľaháme a šľaháme, asi 20 minút, až kým nie je hmota pekne hustá, aby v nej bola otlačená metlička...
Necháme dobre vychladnúť, hmota ešte zhustne. Najlepšie je tento základ si nachystať deň vopred a nechať vychladnúť v chlade. Heru si nakrájame do mixera, pridáme na začiatok, 2-3 PL hmoty a šľaháme plnku. Postupne pridávame po jednej PL hmoty.
...šľaháme, až kým neminieme všetku hmotu, plnka bude hustá, lesklá a bude sa krásne rozplývať na jazyku. Ak chcete čokoládovú, tak namiesto džúsu nalámte do misky s vajíčkami 1 čokoládu na varenie.
...korpusy rozkrojíme horizontálne na polovicu, spodný natrieme plnkou, priložíme ďalší korpus, a opakujeme plnka korpus... ja zvyknem dávať do stredných dvoch ešte džem, záleží akú príchuť má plnka, podľa toho vyberiem aj džem. Necháme si trochu plnky aj na vrch a boky. Všetky nedostatky korpusov pekne vyrovnáme plnkou a môžme ísť poťahovať.
...malá pomôcka: nájdeme si obrázok, podľa ktorého budeme tortu zdobiť. Obkreslíme na papier na pečenie a vystrihneme. Potom priesvitný papier len priložíme na rozvaľkanú hmotu, zafarbenú podľa potreby a pretlačíme ( obkreslíme) do nej časť, ktorú potrebujeme. Odtiahneme papier a obtlačenú časť vyrežeme.
...hotová tortička