HRUŠKOVÝ KOLÁČ SO ŠKORICOU

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

220g hl.múky 100g masla 50g prášk.cukru štipka soli 500g hrušiek 1balíček škoricového cukru zmes z 30g prášk.cukru+1lyžičky škorice+2žĺtky+300ml smotany (al.kyslá smotana)

POSTUP PŘÍPRAVY

Muku spracujeme so zmäknutým maslom, prášk.cukrom a soľou. Cesto natlačíme do maslom vymstenej formy,
dáme naň olúpané a pozdĺžne na plátky nakrájané hrušky,posypeme škoricovým cukrom aupečiem v rúre mierne doružova.
Medzitým si pripravíme zmes z cukru,škorice,žĺtkov a smotany. Predpečený korpus zalejeme touto zmesou a pečieme
cca 30min. pri 160°C, kým zmes nestuhne.
Vychladnutý koláč môžeme ešte pocukrovať. Namiesto čerstvých hrušiek je možné pužiť tiež hruškový kompót.

Vlastná skúsenosť.
Koláč je chutnejší s kyslou smotanou a je možné použiť aj slivky alebo broskyne.