Perfektné parížske rožky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na rožteky: 5 bielkov, 37dkg práškového cukru, 25dkg mletých mandlí, 1 lyžica polohrubej múky štipka kypriaceho prášku Na krém: 1 hera, 1/2 masla, 15dkg práškového cukru, 1/2 litra mlieka, 2 zlaté klasy, 1 vanilkový cukor, nutela Čokoládová poleva

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Nad parou vyšľaháme bielky s cukrom na tuhý sneh ( cca. 7-10min.), odstavíme. Zľahka primiešame mandle, múku a kypriaci prášok - vymiešame na tuhšiu hmotu (tak aby sa dala vrecúškom striekať na plech do potrebného tvaru, najlepšie na papier na pečenie). Rožteky sušíme ( pomaly pečieme) pri teplote 120 stupňov ( mali by zostať bledo krémovej farby a krehučké , ideálna je teplovzdušná rúra, dajú sa piecť na dvoch plechoch súčasne ).

2. Krém: uvaríme si hustý puding z 1/2 litra mlieka, 2 sáčkov zlatého klasu a jedného vanilkového cukru - necháme úplne vychladnúť za občasného premiešania.

V druhej miske vymiešame 1 celú heru, 1/2 masla a 15dkg práškového cukru. Do toho potom pridáme vychladnutý puding, nutelu ( podľa chuti - ja dávam skoro 1/2 pohára) a príp. čokoládový likér.
Už stačí len vymiešať, vrecúškom nastriekť na rožteky poliať čokoládou, dať zachladiť a DOBRÚ CHUŤ.