Falošná husacia pečeň

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

350g jemne zomletého bravčového mäsa, 150g jemne zomletého teľacieho mäsa, soľ, mletá červ.paprika, čajová lyžička Solamylu, uvarený zemiak, 1 vajce, 1dcl sladkej smotany. Na špikovanie: plátky jablka, sušené slivky. Na potieranie a pečenie: olej Na zriedenie a podlievanie: 2dcl bujonového vývaru z kocky

POSTUP PŘÍPRAVY

Z mletého mäsa, ml.papriky, postrúhaného zemiaka, Solamylu a vajca urobíme cesto. Po chvílke postupne pridávame smotanu a vychladnutý bujon. Z masy vytvarujeme bochník, ktorý dáme do vymastenej ohňovzdornej misy. Bochník potrieme olejom, prešpikujeme plátkami jablky a sušených sliviek. Podlejeme bujonom a pečieme cca 50 min. v zohriatej rúre. Počas pečenia potierame bujonom.
Podávame so zemiakovým pyre alebo knedľou a dusenou červenou kapustou.