Francúzska čokoládová torta***Superrýchlovka***



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Gateau au chocolat - táto tortička je pripravená raz dva. Je to síce kalorická bomba, ale decká ju milujú a je ideálna na detské párty. Budeme potrebovať: 250g čokolády na varenie 250 g margarínu ( maslo, palmarín...) 2 PL mlieka 250g kryštál.cukru 6 vajec 4 PL hladkej múky

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup som sa snažila nafotiť...

Čokoládu, mlieko, cukor, maslo dáme do hrnca roztopiť, nemusíme variť...
...do mierne vychladnutého (to aby sa vám zo žĺtkov nespravila praženica) pridáme žĺtka a múku, dobre premiešame a ľahúčko pridáme tuhý, ale naozaj najtuhší aký sa vám podarí sneh...
...vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy... ( do tohto koláčika nejde prášok do pečiva, bude dvíhať len pomocou snehu z bielok, preto sa snažte sneh moc v ceste nepremiešavať!!!!
...pečieme pri teplote 180 až 200°C asi 15-20 minút. Ide o to, aby bol koláčik na vrchu pekne chrumkavučký, rozmýšľala som, čomu tú kôrku prirovnať...je to ako na laskonkách, ale veľmi jemnučká :-)) a vo vnútri musí byť akoby nedopečený, taký ??? mokrý a mastný, nie je na škodu, keď vám po rozkrojení vnútro trošku vyteká. Mne sa to dnes nepodarilo, piekla som ho trošku dlhšie, nechcela som, aby bol naozaj surový :-))
...tu je z boku krásne vidieť, aký by mal byť. Môže byť aj tekutejší, je to len lepšie :-)) Chce to trošku praxe, aby sme odhadli, kedy mu je dosť pečenia.
...toto som našla na francúzskom nete, je to čokoládové fondant... to je doplnok pre Evku :-))
... aj toto som našla na webe, takto to pečú francúzi, tak som sa ani moc nekopla :-))