Domáce klobásy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

10 kg mleté bravčové mäso (3 kg bôčik, 7 kg pliecko) * 8 dkg soli * 15 dkg maďarskej papriky * 6 balíčkov sušený cesnak * 2 - 3 balíčky biele mleté korenie * 1 balíček mletý zázvor * 1 KL mletý muškátový orech * 1 PL kopcovitá sušené oregano * 1 KL provensálske korenie * 2 balíčky mletá rasca _______ balíček - korenia balené približne po 18-20 g

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetko spolu poriadne premiešame. Pomocou mlynčeka a nadstavca plníme zmes do čriev a tvarujeme klobásky. Klobásky môžeme dať vyúdiť alebo si ich pripraviť nasledovne: Na teflonovú panvičku dáme olej a uložíme klobásky, na malom plameni postupným otáčaním klobásky opekáme kým nie sú upečené pekne do červena.