granadir - ako ho robime my - vobec nie suchy!!!



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cestoviny fliacky (najlepsie domace,ale ked nie je cas, posluzia aj kupovane) * zemiaky * cibula * mleta paprika * mlete cier.korenie * maslo * olej * sol

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto jedlo pozna snad kazdy a urcite je tu aj dost receptov, ale pridavam aj ten nas, mozno niekoho inspiruje :o) Postup som dnes nefotila, nebolo casu, ale stihli sme navarit za 30 min. :o)))


Možnosť A: Dame si varit na male kocky nakrajane zemiaky (Original sa davaju v supke uvarene,ale my robime takto a je to uplne v pohode) .
Fliacky si uvarime v osolenej vode.
Na oleji a masle si oprazime nadrobno nakrajanu cibulu (vylepsovak pre chlapov - najprv si osmazime kocky slaniny, na nej oprazime cibulu a potom pridame olej a maslo alebo poprazime nakrajane parky,spekacky,resp.klobasku), ked je oprazena zasypeme mletou paprikou (nesetrime, jedlo ma byt cervenkaste) a chvilocku este prazime (nie dlho,aby nezhorkla).

A teraz prichadza trik T, ktory zabezpeci, ze granadir nie je suchy, cibulovo-paprikovu zmes zalejeme vodou (cca 1- 1,5 dcl), osolime, pridame mlete cier.korenie a nechame chvilu povarit.
Nakoniec zmiesame cestoviny, zemiaky a pripravenu zmes.

Možnosť B: použijeme veľkú panvicu alebo hrniec - na cibuľovo-paprikový základ dáme surové na kocky nakrájané zemiaky, podlejeme vriacou vodou a prikryté dusíme. Do udusených zemiakov, kde sa nám z cibule a podliatej vody urobila fajnová "omáčka" pridáme uvarené cestoviny a šťavnatý granadír je hotový. Pokiaľ by tej vody po udusení bolo priveľa, treba ju nechať vydusiť alebo proste odobrať, jedlo nemá byť polievka :D
Podavame s kyslou uhorkou alebo calamadou.