Krémová polievočka s karfiolom a žĺtkom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

ružička karfiolu, 2 zemiaky, 300 ml vody, 150 ml dojčenského mlieka, pár kvapiek olivového oleja, petržlenová vňať, vaječný žĺtok

POSTUP PŘÍPRAVY

karfiol a 1 zemiak očistite, umyte a dajte uvariť do mäkka. Potom druhý zemiak nastrúhajte a pridajte do mlieka dobre rozmeišajte spolu so žĺtkom a postupne zahustite polievku. Varte ešte 5 minút. Nakoniec pridajte pár kvapiek oleja a čerstvú alebo sušenú vňať. Podávať môžeme roztlačené alebo rozmixované.

Recept som prebrala z časopisu Mama a ja. máj 2008.

čo potrebujeme - karfiol, 2 ks zemiačkov (alebo 1 väčší), žltok, mliečko, olej, vňať (som nemala)
Zemiačiky a karfiolom sa už varia v troche vody.
a teraz druhá várka: mliečko, postrúhaný zemiačik a žltok.
Všetky tri suroviny zmiešame.
Uvareny zemiačik s karfiolom rozmixujeme, vlejeme do toho pripravenú zmes a varíme ešte 5 minút.
polievočka je hotová. môjmu Kristiánkovi veeeeľmi chutila! odporúčam!