Valentínska torta - jogurtová torta s jahodami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 3 vajcia, 90g krupicového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 100g hladkej múky. 20g oleja Plnka: 400g bieleho jogurtu, 150 g práškového cukru, 200 g ovocia (ja som dala jahodový kompót) 15g práškovej želatíny, 80ml vody do želatíny (použila som kompótovú šťavu), 200 ml smotany na šľahanie.

POSTUP PŘÍPRAVY

Bielky samostatne rozšľaháme na riedku penu, potom pridáme cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky s vanilkovým cukrom vymiešame metličkou, potom ich ručne pridáme do bielkov a zľahka vmiešame múku a roztopené maslo, alebo olej. (ja som pridala aj trochu prášku do pečiva, a aspoň sa mi cesto pekne nafuklo). Pečieme pri 170°C asi 35 minút. Ja som si časť hmoty ešte zafarbila červenou potravinárskou farbou..Keď je upečený vyberieme, vo forme necháme chladnúť aspoň 10 minút až potom vyberieme z formy. Potom formu očistíme, a na dno dáme vychladený korpus. (ja som ho ešte prekrojila a natrela jahodovým džemom) Na korpus poukladáme jahody. ale ešte si necháme do plnky. Jogurt zmiešame s cukrom a dvoma tretinami ovocia. Želatínu dáme napučať do studenej vody (alebo šťavy) na 5 minút. Potom ju zohrejeme takmer na bod var a horúcu vlejeme do jogurtu.Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku a tiež zľahka vmiešame do jogurtu. Plnku dáme na korpus vo forme. Ja som znovu jednu časť - asi tak tretinu zafarbila červenou farbou - chytilo to do ružova, a potom som to na vrchu zmiešala a špajdľlou sa vyhrala.. Potom strčíme tortičku do chladničky a dúfame že stuhne. Odporúčam, ak máte riedky jogurt, dajte aj 20g želatíny. :-)