Kuracie prsia na mede - tip na nedeľný obed



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

celé kuracie prsia * soľ * mleté čierne korenie * med * olivový olej * sójová omáčka sladká * sójová omáčka ostrá * olej na opečenie * PRÍLOHA: dusená zelenina * ryža

POSTUP PŘÍPRAVY

Šťastie nie je iba muška zlatá.... :-))) ale aj táto papa.

1. Kuracie prsia umyte, dobre osoľte a okoreňte mletým čiernym korením.
2. Z týchto surovín si urobíme medovú marinádu. Dedko používa ľubozvučné "mad" a spolužiačka zo základnej, ktorá nevynikala slovenskou gramatikou, dokonca "mäd" :-)))). Na marinádu použijeme teda med, sójové omáčky a olivový olej.
3. Do misy, ktorá sa dá uzavrieť, dajte med,
4. pridajte olivový olej,
5. sójovú omáčku sladkú,
6. a sójovú omáčku pikantnú. Dobre rozmiešajte.
7. Kuracie prsia vložíme do marinády a necháme 2-3-4 hodinky marinovať.
8. Po dvoch, troch či štyroch hodinkách mäso vložte do rozpáleného oleja a z oboch strán dobre opečte. Dávajte pozor na dve veci, nesmažte mäso príliš krátko, pretože by bolo surové v strede a taktiež ho nesmažte príliš dlho, bolo by suché a marináda na povrchu by zhorela. Ideálne je smažiť ho na prudkom ohni, zakryté pokrievkou, takých 5-6 minút z oboch strán. Samozrejme za túto info neručím :-)) ak použijete prsia veľkosti 95C.
9. Kľudne opečte mäsko do chrumkava, zvnútra by malo ostať mäkučké a šťavnaté.
10. Mäso vyberte na dosku a nakrájajte na rezne. Tú vôňu Vám odporúčam zažiť na vlastnom nose!!!
11. Takto vyzerá mäsko zvnútra, je božské a lahodné. Ako prílohu podávajte dusenú zeleninu, ryžu, resp. namiesto zeleniny kompótové ovocie alebo ananás. Česť práci, súdružky.