Čučoriedková pochúťka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Piškótové cesto, šľahačka v prášku, 100 ml mlieka, vanilkový cukor, čučoriedky, kryštálový cukor, tortové želé, horká čokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

Upečieme si cesto (ja som teraz robila len z 3 vajec do malej formy na srdiečko). Vyšľaháme bielka, pridáme 3 PL cukru, 3 žĺtky, vymiešame a nakoniec 3 PL polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva a keďže je Valentín :-) pridala som štipku ružového farbiva.. no keď už gýč, tak riadny, nie? Hihi.
Po upečení prekrojíme, naplníme šľahačkou, ktorú vyšľaháme z deci mlieka a 1 práškovej šľahačky s vanilkovým cukrom a lyžicou granka. Na šľahačku dáme čučoriedkovú náplň - rozvaríme čučoriedky s 1 dcl vody, 3 PL kryštálového cukru a 1 tortovým želé. Ak nemáte, dajte 3 PL napr. Galaretky z Lidla alebo nejakú želatínu, ktorú bežne používate. Keď začne tuhnúť, šup s tým na šľahačku. Nakoniec povypichujeme srdiečka, posypeme strúhanou čokoládou zmiešanou s troškou práškového cukru a naukladáme nejako ozdobne na seba.
Pekného Valentína.. veď láska ide vraj cez žalúdok.. :-)

Zboku som to radšej nefotila, veď som to len narýchlo zbúchala.. dnes chcem mať krásny večer.. a nejaká mňamka k tomu patrí..