Malé pohostenie



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Broskyne sú urobene podla pani Lucie U ID 15616 Medový krémeš podľa pani Jany A ID 54349 Viedensky zákusok - podla mojej dobrej priateľky MARIKY Myšky

POSTUP PŘÍPRAVY

Amarettové potvorky - Myšky

Vložil(a) meggie, 29. Január 2009 - 18:41
• Iné
Porcie
0
Čas prípravy
1 hod.
Popis
Malé myšičky. Obrázok mám v galérii
Ingrediencie
• 200g piškót
• 80g cukru
• 4pl vody
• 3pl amaretta
• 60g marmelády
• 5og mletých orechov
• 50g hrozienok
• plátky mandlí, biela a tmavá čokoládová poleva
Inštrukcie
V menšom hrnci si zmiešame cukor s vodou a necháme rozpustiť na slabom ohni. Potom pridáme teplotu a povaríme 4 minútky. Do misy si dáme pomleté piškóty, ktoré prelejeme vareným cukrom, pridáme marmeládu, hrozienka namočené v amarette, orechy a premiešame. Pokiaľ to bude riedke, tak pridáme piškóty, Z hmoty vytvarujeme myšičky. Na ušká použijeme plátky mandlí. Takto ih namáčame v bielej čokoláde a dozdobíme tmavou(oči, ušká a chvostík).

Viedenský zákusok

Viedenský zákusok

Cesto:
250 g práškového cukru
4 vajcia
1 vanilínový cukor
1,25 dl oleja
1,25 dl mlieka
300 g polohrubej múky
½ balíčka prášku do pečiva

Vajcia, cukor a vanilínový cukor vyšľaháme, Pridáme olej, mlieko a múku s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na vymastený, pomúčený hlbší plech a upečieme.

Plnka:
0,8 l pomarančového džúsu
2 krémové prášky Zlatý klas
6 PL cukor kryštál

Krém uvaríme z džúsu, krémových práškov a cukru. Teplý krém vylejeme na vychladnuté cesto a dáme do chladu.

Na ozdobu:
2,5 dl džúsu
Rum
5 dl šľahačkovej smotany
2 stužovače šľahačky
2 – 3 balíčky dlhých piškót
Čokoláda

Potom naň natrieme dotuha vyšľahané šľahačky so stužovačom. Piškóty namáčame v džúse s rumom a ukladáme ich tesne vedľa seba na šľahačku. Vrch ozdobíme roztopenou čokoládou. Rezy krájame pomedzi piškóty.


Ja som robila cesto z 5 vajec a na normálny plech (veď si videla).

Prajem Vám dobrú chuť!


Ospravedlnujem sa za oneskorene vlozenie receptov - nakolko ma zmohla chripka
Vsetkym vam dakujem za pripevky a uzasne receptiky s ktorymi sa delite.