Orechová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Dovolím si vložiť aj recept, pretože bola chuťovo veľmi dobrá a je tu dosť mamičiek, ktoré hľadajú aj konkrétne recepty.. takže nech sa páči: Potrebujeme: na cesto: 6 vajec, 6 Pl polohrubej múky, 6 PL kryštálového cukru, 1 prášok do pečiva, 1 čokoládový puding (prášok) na plnku: 1 maslo, 0,5 litra mlieka, 3 PL polohrubej múky, práškový cukor, kryštálový cukor, mleté orechy orechová plnka: za misku pomletých orechov, práškový cukor, trochu mlieka

POSTUP PŘÍPRAVY

Tak poďme na to: oddelíme si bielky od žĺtkov, vyšľaháme z nich tuhý sneh, prisypeme kryštálový cukor a znovu šľaháme, primiešame žĺtky, premiešame, nakoniec vsypeme múku, prášok do pečiva a pudingový prášok, jemne vareškou premiešame a vysypeme do vymastenej a vysypanej okrúhlej tortovej formy. Upečieme. Necháme vychladnúť, poprekrajujeme dlhým nožom.
Na plnku si uvaríme mlieko s múkou a kryštálovým cukrom (ja dávam na pol litra mlieka 3 PL cukru). Uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Potom si maslo mierne zohrejeme v mikrovlnke, len tak trošku, aby sa dalo dobre šľahať, pridáme práškový cukor (200 g), dobre vyšľaháme a nakoniec po lyžiciach pridávame kašu a stále šľaháme. Opatrne, aby sa to nezrazilo, musí to mať zhruba rovnakú teplotu. Ja robievam aj tak, že večer uvarím kašu, odstavím, vyberiem z mrazničky maslo, dám na tanierik a do rána to nechám spolu odstáť a ráno robím krém. Nikdy sa mi nezrazí. No, keď máme kašu vymiešanú s maslom, primiešame mleté orechy. Množstvo odhadujem tak na 200 g - ja to dávam od oka.. koľko mám, toľko dám. Plnku neochutnávajte, lebo vám neostane do torty :-)
Na tú druhú plnku si zmiešame len orechy s cukrom a trošinkou mlieka, len toľko mlieka dajte, aby sa plnka spojila, aby sa dala natrieť na korpus. Má to byť ani nie suché ani nie mokré.
No a spájame.. korpus, plnka maslová, korpus, plnka orechová, korpus, plnka maslová.. ozdobíme si čokoládou, mandľovými lupienkami.. a ostatné podľa fantázie.
Prajem Vám dobrú chuť.

Takto vyzerala ...