Kuracie quesadillas



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

QESADILLAS: 3 kuracie rezne (prsia, vykostené stehno) 2 paradajky 150 - 180 g strúhaného syra oregáno soľ čierne korenie olej 9 Tortillas TORTILLAS: 3 šálky múky 3 PL oleja 1 čL soli 3 čL kypriaceho prášku 1 šálka vody

POSTUP PŘÍPRAVY

TORTILLAS:
Vsetko zmiesat okrem vody. Postupne prilievat vodu a miesat rukami. Vytvarovat loptu a nechat stat 15 minut. Potom urobyt 11-14 malych lopticiek. Poprasit mukou a vyvalat z cesta tenky kruh. Pecieme na horucej panvici pokial nezhnedne a prevratime.
OESADILLAS:
kuracie rezne si dáme do pacu z oleja, oregana, soli, čierneho korenia a nechame stat asi 5 minut. Potom mäso upečieme na suchej panvici. Necháme trochu vychladnúť a nakrájame na male kocky.
Na polovicu tortilly dame vrstvu nastrúhaného syra na to mäso, na plátky nakrajané paradajky, opäť syr ,na záver ešťe osolíme a okoreníme a preložíme. Na panvicu si dáme kvapku oleja (skoro nič) a položime tam naplnenú torillu. prikrijeme a pečieme 1 minútu potom odkrijeme, obrátime a pečieme dalšiu minútu. hotové prekrojíme a môžme podávať.
Nebojte sa prevracania ide to ľahko a ak tam toho nedáte zbytočne veľa tak sa to vôbec nebude vysypávat, pretože syr to vsetko spojí.