Talianska bábovka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

**550g hladkej múky **30g kvasníc **100g medu **mlieko **3PL masla **1/2 ČL soli **4žĺtka **trocha citrónovej kôry **sušené marhule, ananás **orechy **hrozienka **maslo na potretie.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento receptík som našla niekde na nete a bola som zvedavá, či je bábovka presne taká, akú dostáva manžel každoročne v práci. Je to skoro to isté a vraj je ešte lepšia. Potvrdzujem, pretože som ju jedla aj ja a ja sušené ovocie veľmi nemusím. No a pre manžela mám nabudúce urobiť čistú, bez ovocia, orechov a mám tam doložiť cukor, keďže tam okrem medu nič nejde. Ale žienky, ktoré si chcete pochutnať na niečom fajnovom a bez obáv, že priberiete, tak to je presne pre Vás. Slaná nie je a sladká tak trošku.

Hladkú múku si preosejeme.
Do odmerky odvážime 100g medu a dolejeme mliekom do 370ml. Zohrejeme len natoľko, aby sa med roztopil, premiešame s mliekom,
pridáme kvasnice a necháme nakysnúť kvások.
Potom kvások vlejeme do múky,
pridáme maslo, ja som si ho nastrúhala, soľ,
citrónovú kôru,
žĺtka.
Vypracujeme cesto, necháme kysnúť 1 hodinu....
... zatiaľ som sa pohrala s krájaním sušeného ovocia, hrozienka som vynechala, tie nemusíme
po nakysnutí som takto nejako zapracovala do cesta pokrájané ovocie, orechy - proste nahádzala, cesto rozhádzala :o) - celkom sa mi to pááčilo :o)
Vymastila som si bábovkovú formu a keďže ju mám menšiu a nevedela som, či mi cesto "neodíde" s nej, tak som ho rozdelila tak, že som vyplnila ešte formu na chlebík, cesto nejako upravila a nechala som to ešte 40 minút kysnúť.
po 40 minútach šup s tým do rúry, piekla som ju 50 minút na 170 stupňoch a toto som vytiahla :o).
Po upečení nahrubo potrieme roztopeným maslom...
... trošku počkáme.... kým maslo vsiakne do bábovky
Zo zvyšných bielkov som urobila sladký sneh s džemom - mňam a papkalo sa :o).
Nech Vám chutná :o)