Nepečené cukrovinky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

pre inšpiráciu - v prípade záujmu doplním. Dcéra nedala pokoj, aby sme pripravili niečo z jej kuchárskej knihy s mackom Pooh. Tak sme pripravili.....

POSTUP PŘÍPRAVY

v košíčkoch sú kukuričné lupienky s čokoládou, bielo - ružové sú kokosové, hnedé - čoko masa s piškotami.

Pufove čokoládové rezy
150 g mliečnej čokolády - ja som mala horkú
100 g masla
2 lyžice medu
150 g piškótov
8 kandizovaných čerešní - my sme nemali

maslom jemne vymastíme menšiu formu, piškóty rozmrvíme, polámanú čokoládu zahrievame nad parou kým sa roztopí, v druhej rajničke rozpustíme maslo a med, pridáme piškóty a roztopenú čokoládu a zmiešame. potom nalejeme do vymastenej formy a rovnomerne rozotrieme, kand. čerešne poukladáme rovnomerne na povrch apo schladení krájame na 8 kúskov.

Krehuľky pani sovy
50 g margarínu
50 g pr.cukru
75 g kukuričných lupienkov
2 lyžice medu
2 lyžice kakaa
pr.cukor,margarín a kakao a med dáme do rajnice, na veľmi miernom ohni miešame dovtedy, kým nevznikne jednoliata hmota, odstavíme a zapracujeme kukuričné lupienky Pomocou dvoch lyžičiek spravíme do košíčkov kôpky, niekoľko hodín necháme odstáť - my sme samozrejme toľko nevydržali.

Perfektné kokosové rezy
250 g pr.cukru
200 g kondenzovaného mlieka
150 g kokosovej múčky,zopár kvapiek červeného potravinárskeho farbiva
Tu som improvizovala a nedala som cukor a kondenzované mlieko, ale salko, nie celé, všetky prísady spracujeme, rozdelíme na polovice, do jednej opatrne pridáme červenú farbu a dôkladne zapracujeme, vytvoríme dva pásy ktoré na seba uložíme a jemne pritlačíme, necháme uležať.

Viem, že to nie je nič svetoborné, ale dcéra mala zo spoločného pečenia veľkú radosť, najmä že sme to robili z jej kuchárskej knižky.