Kuracie soté s pórom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie prsia, pór, strúčik cesnaku, slepačí bujón, smotana na varenie, maslo, med, sójová omáčku, škrobová múku, zázvor, muškátový oriešok, soľ, čierne korenie, olivový olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Vo väčšej mise rozmiešame 3 lyžice sójovej omáčky a 1 lyžicu škrobovej múky. Pridáme lyžicu medu, rozdrvený cesnak a 1/2 lyžičky zázvorového prášku (prípadne čerstvo nastrúhaného zázvoru). Dobre premiešame, pridáme na pásiky nakrájané kuracie mäso a necháme marinovať aspoň 30 minút.

Zelenú časť póru umyjeme a nakrájame na 5 cm kúsky. Ak je pór veľmi hrubý, rozrežeme ho pozdĺžne na polovicu. Pór osmažíme na kúsku masla asi 5 minút. Pridáme 1 dcl smotany, nastrúhaný muškátový oriešok, osolíme, okoreníme a necháme dusiť, pokiaľ pór nebude mäkký.

V druhej panvici rozohrejeme trochu olivového oleja a lyžicu masla. Pridáme marinované pásiky mäsa a na miernom plameni ich osmažíme do zlatohneda.

Osmažené mäso vyberieme z panvice. Do panvice nalejeme 1 dcl vody, pridáme 1/2 kocky slepačieho bujónu, zvyšnú marinádu a pórovo-smotanovú zmes a krátko povaríme, dokiaľ sa všetky ingrediencie spoja a premiešajú chute. Pridáme osmažené kuracie rezance a dusíme ďalších 10 minút. Občas premiešame.

Servírujeme horúce s ryžou alebo opekanými zemiakmi.