Losos s koprom a medovo-cesnakovou omackou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 filety lososa, 2-3 PL nasekaneho kopru ( moze byt aj suseny , ak prave nie po ruke cerstvy), cca50 gr. masla na pecenie , sol, biele korenie, par kvapiek citronovej stavy Omacka: 2-3 PL masla, 6 strucikov jemne postruhaneho cesnaku, 2 PL (zarovnane) hl.muky, 2 PL medu, masovy vyvar cca 1,5 - 2 dcl, 1-2 Pl sojovej omacky Priloha: varene zemiacky s maslom, posypane troskou kopru. Mozu byt aj opekane zemiaciky, kasa, proste co je komu libo :)

POSTUP PŘÍPRAVY

v obrazkovom postupe

filety osolime, okorenime, pokvapkame par kvapkami citronovej stavy , posypeme koprom, pokryjeme hoblinkami masla a dame do zapekacej misy. Pecieme cca 15 minut na 200 stupnoch.
na panvici rozpustime maslo
nastruhany cesnak kratko orestujeme (mne sa nechcelo dnes struhat, tak som len cez lis prelisovala, co aj bolo vidiet na omacke, ale nam to nevadi lebo my milujeme cesnak)
zasypeme mukou, osmazime a zalejeme trochou vyvaru. Pridame med a miesame, kym sa omacka dobre neprevari a nema spravnu hustotu
nakoniec pridame sojovu omacku a znovu dobre premiesame. Ak je potrebne mozno omacku trochu osolit. V pripade, ze je omacka husta kludne podlejte vyvarom a ak uz nemate vyvar, tak kludne vodou, ale treba znovu nechat zovriet.
lososa prelejeme omackou a podavame so zemiacikmi