Motýliková s akože vílou:o))



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus orechový: 7 vajec, 150g cukru krupica, 110 g polohrubej múky, 110 g mletých vlašských orechov, 1/2 prášku do pečiva a 7 lyžíc vriacej vody******korpus mramorovaný : 4 vajíčka , 250 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 220 g práškového cukru, 150 ml oleja a 100 ml horúcej vody*****nadstavovaný krém od Lucka gupka, robievam jeden biely a jeden kakaový a to tak, že do mlieka dám rozpustiť 100g várovej čokolády a potom pokračujem ako obvykle**** džem, rum, ovocie: broskyne****falošný marcipán od Arielll

POSTUP PŘÍPRAVY

nižšie

vílka Amálka spredu
...Amálka zozadu...krídla sú vystrihnuté z jedlej plátkovej želatíny a prilepené falošným marcipánom...
orechový korupus: žĺtka vymiešame s cukrami a postupne pridávame horúcu vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva.. nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov a pomleté orechy.. dáme piecť do rúry.. Mramorový: žĺtka vymiešame s 1/2 cukru, pridávame postupne horúcu vodu a olej a napokon primiešavame múku zmiešanú s práškom do pečiva ako posledné do hmoty zľahka primiešame sneh z bielkov ,ktorý sme vyšľahali s 1/2 cukru... do druhej misky si odoberieme asi 1/3 cesta a zafarbíme kakaom, ako máte radi... Na plech kladieme 1 lyžicu kakaovej masy a na ňu 2 lyžice bielej... takto to robíme, až kým sa hmota neminie... z orechového cesta som odobrala trošku do malinkej bábovečky, ktorá slúži ako kmienok pre vílu... upečený orechový korpus aj bábovku som prekrojila na polovicu
...mramorový prekrojený na tri časti...
...kakaový krém... v komentári je odkaz na podrobný postup...
...biely krém rozdelený na dve časti a v jednej sú primiešané orechy podľa chuti...
...nakrájané broskyne na drobno a šťava z broskýň riedená rumom na pokvápanie plátov...
...každý plát vždy pokvápem rumovou vodou... spodný orechový na ňom krém - orechový a pricapnutý mramorovaným plátom, na ktorom je zospodu džem...
...mramorový plát potrieme kakaovou plnkou, navrstvíme broskyne a opäť zahladíme krémom...
...pôjde naň ďalší mramorový plát, ktorý potrieme džemom a prikryjeme posledným mramorovým plátom...
...ten potrieme oboma plnkami, ktoré nám zostali, trochu si necháme ešte na boky a prikryjeme posledným orechovým plátom...
...a tu už sa celá torta chladí pred potiahnutím... a ešte som zabudla na podstavček z mini bábovky...ten som tiež prekrojila na polovicu a naplnila orechovým krémom a dala stuhnúť a potom potiahla...
...no a zbytok som nestíhala fotiť... podľa receptu od Arielll si spravíme falošný marcipán, zafarbíme ho a potiahneme ním tortu... predom som si vyrobila vílu tiež z marcipánu, krídelká sú vystrihnuté z jedlej plátkovej želatíny a dala som ju sušiť na policu, aby robila dojem, že sedí...
...motýliky a kvietky som dala uschnúť do obalu od vajíčok /poriadne umytého, až nechytíte nejakú brušnú pliagu/ a trávu pretláčala cez lis na cesnak...
a tu je sediaca a sušiaca sa víla Amálka