Krémová šampiónová polievka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Očistené a na plátky nakrájané šampióny, cibuľa, zemiaky, olej, hladká múka, soľ, červená paprika, štipka korenia alebo čili, bobkový list. Na zvýraznenie hubovej chuti môžeme pridať trošku sušených húb pomletých na prášok.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na malom množstve oleja speníme na drobno nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájané šampióny. Zalejeme vodou, pridáme zemiaky, soľ, koreniny, bobkový list a povaríme. Keď sú zemiaky mäkké pridáme zátrepku zo smotany a múky, prípadne miesto múky použijeme kukuričný alebo zemiakový škrob a privedieme do varu.

Polievku podávame s opekaným na kocky nakrájaným chlebíkom - najlepšie zapečený v rúre bez oleja. Takto pripravené krutónky Vám vydržia dlho aj v pohári do zásoby.
Tatinom môžeme polievku vylepšiť opekanou slaninkou.