mrkvová - alebo aj ina



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

zeleninovy bujon-kocky a zeleninovy bujon-prasok

POSTUP PŘÍPRAVY

Detickam do troch rockov sa nema davat glutaman sodny, lebo je pre ne skodlivy, ten je vsak obsiahnuty v skoro kazdom bujone. Ak chcem rychlo uvarit polievocku, ktora by bola vhodna aj pre maleho chrobacika, ale zaroven aby chutila aj velkemu papkacovi, tak som musela malemu vzdy odobrat. Lenze nasli sme v DM markete takyto bujonik, ja si chvalim hlavne ten praskovy...fakt niekedy staci len mala lyzicka a polievocka ma uplne inu chut. A hlavne neobsahuje ziadne chemicke bordely, takze nie je pre deti skodlivy...Nechcem robit reklamu, dufam, ze to ani nikto tak nepochopi, len chcem pomoct, lebo mne to dost usnadnilo take to varenie narychlo, ked prideme z ihriska alebo z vonku a potrebujeme rychlo obedik...
je to taka inspiracia

RECEPTIK na rychlovku je napriklad: dame do hrnca trosku masla, jednu-dve postruhane mrkvy (pripadne aj inu zeleninku-kalerab, petrzlen,...), zalejeme troskou vody, posolime, dame 1-2 lyzicky toho polievkoveho zakladu-praskoveho (podla chuti a mnozstva) a nechame na ohni dusit asi 5-7 minut. Obcas to premiesame. Potom dolejeme tolko vody, kolko chceme polievocky, nechame prejst varom, ochutname a popripade dochutime solou alebo tym praskovym bujonom. Tuto polievocku mame radi vsetci traja a je strasne rychla a relativne zdrava.

Ak mame strasne vela casu mozeme do nej nahadzat nejake tie halusky (rozmiesame detsku krupicu s jednym vajkom a malymi lyzickami hazdeme do polievocky take kusky, ked vyplavu, tak su hotove, ak sa rozvaria, zahustime cesto este krupicou)

tu je bujon v kockach