Chebská mliečna polievka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1,5 l vody, 1 veľká cibuľa, 4 väčšie zemiaky, 4 natvrdo uvarené vajcia, 1 polievkovú lyžicu masti, hladká múka, vegeta, 400 g čerstvých húb (ja dávam šampióny) 250 sladkej smotany na varenie, 2 - 3 polievkové lyžice octu, kôpor, soľ, čierne korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

recept je prevzatý z programu o varení Českej televízie
Nadrobno nakrájame cibuľu, speníme ju na masti, pridáme hladkú múku a pripravíme si záprašku. Zalejeme vodou, pridáme smotanu (pozor - nie studenú, lebo sa zrazí), pridáme asi 1 čajovú lyžičku vegety. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, prilejeme ocot a vložíme nakrájané čerstvé huby. Osolíme. Všetko necháme variť do zmäknutia zemiakov (asi 30 minút), nakoniec pridáme nasekaný kôpor. Uvaríme si vajcia. Na tanier nalejeme polievku a do nej poukladáme väčšie kúsky uvarených vajec.

PS: foto doložím neskôr