Karneval rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Piskota: 8 vajec, 3/4 hrnceka kryst. cukru, 3/4 hrnceka polohrubej muky, 1/2 prdopec., marhulovy dzem na potretie upecenej piskoty, papier na pecenie Krem: 8 dcl vody, 100 gr. suseneho mlieka, 150 gr. jemneho kukuricneho skrobu GUSTIN, 225 gr. kryst. cukru, 1 maslo (Hera), Na ozdobu : 150 ml mlieka, 1 praskova slahacka, granko alebo struhana cokolada

POSTUP PŘÍPRAVY

v obrazkovom postupe

bielka vyslahame so stipkou soli. Ked su uz naslahane, pridame cukor a slahame, kym nie je pena pekna tuha a leskla
pridame zltka, ja ich miesam metlickami na najnizsich obratkach
po castiach pridame muku zmiesanu s prdopec.
zlahka vmiesam muku po castiach, ale uz len rucne
piskotu pekne rozotrieme na plech vylozeny papierom na pecenie a pecieme pri teplote 190 stupnov cca 20 min.
po upeceni a vychladnuti stiahneme papier z piskoty a vratime ju spat do plechu
kym sa nam cesto pecie, pripravime si kasu. Susene mlieko zmiesame so skrobom a po cca 2 dcl pridavame vodu, dobre vymiesame a znovu pridame vodu a vymiesame. Nesmu byt hrcky. Ak by nahodou predsa len boli, tak to treba precedit. Kasu varime za staleho miesania, aby nam neprihorela!
Ked uz mame kasu hotovu vsypeme cukor. Ja ho davam az takto na konci lebo ma tendenciu priharat. On sa vtej horucej kasi rozpusti. Zamiesame a odstavime zo sporaku. Za obcasneho premiesania (aby sa nam nevytvorila koza) nechame vychladnut.
kym sa nam chladi kasa, tak si slahacom naslahame 1 maslo. Vychladnutu kasu v mensich mnozstvach zamiesame do rozslahaneho masla.
piskotu potrieme marhulovym dzemom (nezamienajte za pikantny, nanajvys ak pouzijete broskynovy), potom natrieme plnku a odlozime na chvilu do chladnicky. Ja som dala na 10 minut do mraznicky.
kym sa kolacik chladi, pekne si vyslahame praskovu slahacku, ktoru natrieme na schladeny kolacik
slahacku posypeme grankom alebo nastruhame cokoladu
no a uz sme vo finale, takze poziadame nasho draheho, aby nam urobil dobru kavicku, my vylozime nozky a vychutnavame si skvely pocit z dobre odvedenej prace a famoznu chut tohoto kolacika :)