Juška zo sladkej kapusty



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

sladká kapusta, zemiaky, tuk, slaninka(nemusí byť), koreniny - hlavne rasca a soľ, krupica, citrónik, cibuľka....

POSTUP PŘÍPRAVY

Keď som zbadala v obchode takú lacnú kapustu.....to by bol hriech nekúpiť ju a neurobiť jušku. Jednoduchá a chutná polievočka, vhodná aj na diéty.... skúste, alebo poraďte ako ju vylepšiť.

na tuku opražíme cibuľku- môžete aj so slaninkou....
pridáme nasekanú kapustu a porestujeme - prisypene koreniny - mletú rascu, soľ, bobkový list, vegetu..... podlejeme vodou a varíme....
keď je kapusta mäkká, dolejeme vodu, alebo vývar a šupneme tam pokrájané zemiačky..... a uvaríme
pred koncom nasypeme za 2 lyžice krupice a ešte 5-10 minút povaríme..... odstavíme a dochutíme citrónovou šťavou a sójovou omáčkou....
...a papáme.... a mľaskáme....a chlípeme....