Juška zo sladkej kapusty
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
sladká kapusta, zemiaky, tuk, slaninka(nemusí byť), koreniny - hlavne rasca a soľ, krupica, citrónik, cibuľka....
POSTUP PŘÍPRAVY
Keď som zbadala v obchode takú lacnú kapustu.....to by bol hriech nekúpiť ju a neurobiť jušku. Jednoduchá a chutná polievočka, vhodná aj na diéty.... skúste, alebo poraďte ako ju vylepšiť.
|
na tuku opražíme cibuľku- môžete aj so slaninkou.... |
|
pridáme nasekanú kapustu a porestujeme - prisypene koreniny - mletú rascu, soľ, bobkový list, vegetu..... podlejeme vodou a varíme.... |
|
keď je kapusta mäkká, dolejeme vodu, alebo vývar a šupneme tam pokrájané zemiačky..... a uvaríme |
|
pred koncom nasypeme za 2 lyžice krupice a ešte 5-10 minút povaríme..... odstavíme a dochutíme citrónovou šťavou a sójovou omáčkou.... |
|
...a papáme.... a mľaskáme....a chlípeme.... |