Pivná syrová polievka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

pivo, mrkva, cibuľa, zeler, cesnak, horčičné semeno, worcester, slepačí bujón, strúhaný syr, múka, soľ, čierne korenie, olivový olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Na troche olivového oleja osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a na malé kocky nakrájanú mrkvu a zeler. Keď sa stáva cibuľa priesvitnou, pridáme rozdrvený cesnak, lyžičku rozomletých horčičných semien, soľ a mleté čierne korenie (oba podľa chuti) a lyžičku worcester omáčky. Premiešame, poprášime múkou a chvíľu spolu posmažíme.

Prilejeme cca 3/4 litra vody, pridáme 2 kocky bujónu a necháme dusiť asi 20 minút, resp. dokiaľ nie je zelenina dostatočne mäkká. Prisypeme syr a miešame, nech sa nám nevytvoria syrové hrče.

Prilejeme pivo a za občasného miešanie varíme ešte asi 10 minút.

Pred servírovaním posypeme posekanou petržlenovou vňaťou alebo žeruchovými lístkami

Dobrú chuť a na zdravie :-)