Mrkvové kuracie prsia s ryžou, glazovanou mrkvou a cibuľovými krúžkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie prsia * 0,5 kg mrkvy * 1 petržlen * veľký rajčinový pretlak alebo rajčinový džús * cesnak *cibuľa * soľ * bylinková soľ * petržlenová vňať * mleté čierne korenie * PRÍLOHA: dusená ryža na cibuľke * glazovaná mrkva - recept som uviedla v predchádzajom recepte * a tiež cibuľové krúžky so sézamom - viď predchádzajúci recept

POSTUP PŘÍPRAVY

Tip na nedeľný obed.

1. Do menšieho pekáčika rozložte umyté kuracie prsia, osoľte, dobre okoreňte mletým čiernym korením ak máte, pridajte bylinkovú soľ, ako vždy :-)
2. Nastrúhajte toľko mrkvy, koľko chcete - ja som dala niečo vyše pol kila.
3. Na mäso nahádžte nakrájanú cibuľu,
4. ... pridajte nakrájaný cesnak a petržlenovú vňať,
5. ... nalejte veľký rajčinový pretlak alebo rajčinový džús,
6. Všetko zakryte postrúhanou mrkvou, dobre osoľte, okoreňte,
7. Zakryte alobalom a dajte piecť na niečo vyše hodinky pri 250 stupňoch.
8. Výsledkom bude fantasticky šťavnaté mäso s dusenou mrkvou.
9. Ako prílohu odporúčam ryžu, glazovanú mrkvu na mede a cibuľové krúžky so sézamom - recepty sú uvedené o niečo nižšie.