BRAVČOVA KRKOVIČKA S PROVENSALSKYM KORENÍM
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500 g bravčovej krkovičky
4 lyžičky provensalskeho korenia
1 lyžička kari korenia
1 lyžička vegety
1 lyžička soli
1 lyžička grilovacieho korenia
1 lyžička sojovej omačky
1 lyžička worchestrovej omačky
2 lyžičky olivoveho oleja
2 vačšie cibule
2 stručky cesnaku
10 čerstvých šampionov
POSTUP PŘÍPRAVY
Maso si nakrajame na rezne a potom na asi 1 cm sliže. Dame ho do misy kde pridáme všetky koreniny a olej. Dobre všetko spolu premiešame a necháme asi 2 hodiny odpočívať.
Na oleji si spenime cibuľu nakrajanú na mesiačiky a potom pridáme aj cesnak na koliečka pokrájaný.
Keď je cibula s cesnakom orestovana pridame maso a sprudka ho opečieme, stišime plameň, podlejeme troškou vody a nechame dusiť, sem tam premiešame a dolejeme vodu.
Asi po 20 minutach dusenia pridame na polovice nakrájané šampiony a dodusíme. Vodu k masu pridavame opatrne aby maso neplavalo vo vode, ale aby sa len dusilo.
Ak chceme viac šťavy tak si do 2 dcl vody dame 1 lyžičku hladkej muky, premiešame a vlejeme do masa a nechame prejsť varom. Na koniec ked odstavime maso z plamena pridame ešte 1 lyžičku provensalskeho korenia a premiešame.
Podavame s ryžou alebo opekanymi zemiakmi.