Cibuľové krúžky so sézamovými semienkami - príloha k mäsovým jedlám



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cibuľa * sézam * olej * hrubá múka * 1 rozšľahané vajce * soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Vynikajúca príloha k mäsovým jedlám.

1. Čím väčšie cibule použijete, tým vyzerajú na tanieri krajšie. Nakrájajte ich na kolieska, rozmrvte na jednotlivé krúžky,
2. ... zmiešajte hrubú múku so sézamovými semienkami,
3. ... cibuľové krúžky namáčajte v rozšľahanom osolenom vajíčku,
4.. a hneď poprášte a obaľte v hrubej múke zmiešanej so sézamom.
5. Najvhodnejšie bude, ak ich vysmažíte vo fritéze, budú chrumkavé a urobené za pár minút.
6. Fertig. Vysmážala som ich asi 2-3 minúty do zlata. Ostali chrumkavé, až pokiaľ nezmizli z povrchu zemského, pardón, jedálenského.
7. Výborne chutia k mäsovým jedlám, ale aj do šalátov a na omáčkach.