Krémové kura na víne



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3-4 ks kuracích pŕs, 3 lyžice olivového oleja, 5 lyžíc masla, 3 lyžice hladkej múky, 1 veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 150ml suchého bieleho vína, 700 ml kuracieho vývaru, 100 ml smotany na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie, 4 bobkové listy, tymián

POSTUP PŘÍPRAVY

Pri výbere večere som sa nechala inšpirovať časopisom APETIT a keď som zbadala tento recept, nemohla som odolať- a je to FAKT superchutné kuriatko! :-)

Kuracie prsia si nakrájame na tenulinké pásiky, osolíme, okoreníme a pomiešame.
V hlbšej panvici zohrejeme lyžicu oleja a lyžicu masla, vložíme kura a opekáma do zlatohneda. Potom mäso deravou lyžicou vyberieme a odložíme do misy.
Do výpeku pridáme ďalšiu lyžicu oleja a lyžicu masla, vsypeme cibuľu a pečieme do zlata, prelisujeme k tomu cesnaky a podlejeme vínkom a vhodíme tam všetky bylinky. Tie vône budú božskéééé! Varíme cca. 10 minút, kým nám nezostane asi len za lyžicu šťavy. Potom to prelejeme do misy s mäskom.
V panvici rozpustíme zbytok masla, poprášime múkou, opekáme chvíľku a podlejeme vývarom, dôkladne zamiešame, necháme zovrieť, pridáme mäso aj so šťavou a zakryté varíme asi 5 minút.
Už len prilejeme smotanu a kuriatko je prichystané....
Podávame so zemiakovou kašou s čedarom. Dobrú chuť!