Mrkvove bochničky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Recept je prebraty od jednej sympatickej pani doktorky

POSTUP PŘÍPRAVY

Mrkvové bochníčky

300 g jemne nastrúhanej mrkvy
100 g nasekaných orechov alebo slnečnice
150 g ovsených vločiek
100 g hrozienok
1 prášok do pečiva – perník
1 šálka celozrnnej múky
1 dl oleja
2 polievkové lyžice strúhaného kokosu
1-2 polievkové lyžice medu
Ovsené vločky na 10 min. zalejeme vodou, potom z nich jemne vytlačíme prebytočnú vodu, pridáme ostatné prísady a dobre premiešame na stredne husté cesto. Ak je príliš husté, pridáme trochu vody. Porcovačkou na zmrzlinu kladieme na suchý plech malé kôpky. Pečieme 25–30 min. pri teplote 160 C. Po vychladnutí ozdobíme kvapkou čokolády alebo marmelády a hrozienkom alebo orieškom.