Mrkvove bochničky
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Recept je prebraty od jednej sympatickej pani doktorky
POSTUP PŘÍPRAVY
Mrkvové bochníčky
300 g jemne nastrúhanej mrkvy
100 g nasekaných orechov alebo slnečnice
150 g ovsených vločiek
100 g hrozienok
1 prášok do pečiva – perník
1 šálka celozrnnej múky
1 dl oleja
2 polievkové lyžice strúhaného kokosu
1-2 polievkové lyžice medu
Ovsené vločky na 10 min. zalejeme vodou, potom z nich jemne vytlačíme prebytočnú vodu, pridáme ostatné prísady a dobre premiešame na stredne husté cesto. Ak je príliš husté, pridáme trochu vody. Porcovačkou na zmrzlinu kladieme na suchý plech malé kôpky. Pečieme 25–30 min. pri teplote 160 C. Po vychladnutí ozdobíme kvapkou čokolády alebo marmelády a hrozienkom alebo orieškom.