Ovocné rezy so želatínou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

PIŠKOTA: **6 žĺtok, **6 PL práškového cukru, **6 PL polohrubej múky, **1 prášok do pečiva. KRÉM: **2 kyslé smotany, **2 šľahačky, **1 stužovač šľahačky, **1 vanilkový cukor, **3 PL práškového cukru. ŽELATÍNA: **1 Zlatý klas, ** 1 bal. práškového džúsu, **5 PL kryštálového cukru a ovocie podľa vlastného výberu.

POSTUP PŘÍPRAVY

nižšie

Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom,
vyšľaháme si 6 bielok na tuhý sneh,
pridáme k žĺtkom,
a taktiež si tam šupneme polohrubú múku, do ktorej sme primiešali prdopeč.
Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu /alebo použijeme mastný papier na pečenie/. Piekla som to na 180 stupňoch a koľko minút - aj keď ma zabijete nenapíšem. Furt zabudnem ://. Ale myslím, že problémy s tým nebudú :o)).
Upečenú piškotu necháme vychladnúť a pustíme sa do želatíny...
Rozrobíte si už buď želatínu kúpenú podľa návodu - ja som kupovala na poslednú chvíľu a mali už len číru, takže som si zliala šťávu z ovocia, ktoré som použila v koláči, teda marhuľovú a jahodovú šťávu som zliala dokopy, a čo ostalo do 1/2 litra, doliala som vodu.
t.j. uvaríme si 1/2 l vody alebo štávy z ovocia, do ktorej sme primiešali 1 Zlatý klas, 1 bal.práškového džúsu /ja som použila Tropic tang a bola to dobrá voľba/ a 5 PL kryštálového cukru. Oslaďte si to až nakoniec, pretože ak použíjete šťavu z ovocia, môže byť, že sladiť už nebude nutné!
Za stáleho miešana necháme zovrieť a občasným miešaním ochladíme. Medzitým si urobíme krém....
Kupila som si tieto šľahačky, nevšimla som si, že sú bez cukru, ale veď dosladila som si ich, vyšľahala som ich, pridala aj 1 stužovač šľahačky pre istotu....
mala som doma tieto dve kyslé smotany, a i keď sa písalo v recepte, že Rajo smotany, koláč bol vynikajúci aj týmito - takže pridala som ich k vyšľahaným šľahačkám,
kde som pridala aj 1 vanilkový cukor a 3 PL práškového cukru. Nie je vidieť... biela bola belšia :o))
Na vychladnutý korpus rozotrieme krém...
na to poukladáme ľubovoľné ovocie....
rozlejeme vychladnutú želatínu a šup s ním do chladu. Koláčik robíme deň vopred alebo aspoň niekoľko hodín pred podávaním, aby krém vsiakol do cesta a želatína dobre stuhla. Tá moja stuhla behom hodiny, no ale čo môžem degustovať, keď som ho zase piekla v noci.....
nooo, detailistka ako Aďka27 so mňa nebude... :o)))
Takmer žiadna námaha a zložitosť. Ako odomňa - rýchlosť a jednoduchosť :o)).